FRIGØRELSE FRA ANGST OG DEPRESSION

Hvis du ikke inkluderer kroppen i behandling af din angst eller depression, så vil du aldrig komme helt igennem det...

Både angst og depression er enormt kropslige tilstande, enten ved følelsen af, at der sker alt for meget (nærmest et overtryk af energi) — eller der sker alt for lidt (stort underskud af energi).

Jeg ved godt, at angst og depression ikke nødvendigvis hænger sammen. Grunden til, at jeg alligevel har samlet dem her er, at der er en stor sammenhæng i hvordan jeg, rent kropsligt, arbejder med disse to udfordringer.

HVAD ER ANGST?

Angst er kroppens reaktion når du ikke har plads nok

Det er ikke nødvendigvis altid tydeligt, hvad der vækker angsten og den panikagtige følelse i kroppen du kan stå med:

 

Halsen der snører sig sammen — Brystet der trykker — Maven som spænder op — Følelsen af ikke at kunne trække vejret.

Men uanset om du kan se noget mønster i det eller ej, så ved du også hvor fysisk det er — derfor er vi nød til at arbejde med det fysisk, dvs. i kroppen.

HVORDAN ARBEJDER JEG MED ANGST?

Først og fremmest handler det om, at skabe mere plads

Angst er en slags flaskehals — en form for overtryk i systemet, fordi der er noget, som vi ikke kan “komme af med”.

Jeg har rigtig god erfarring med, at bruge kropsterapien til at løsne dette overtryk. Vi arbejder med de fysiske spændinger, som du mærker og som er med til at “holde sammen” og “holde ud”.

 

Dybest set er kroppen bange for, at slippe disse spændinger, fordi det føles farligt at give slip. For spændingerne er i virkeligheden din krops forsvar, når den føler sig utryg...

Arbejdet ligget derfor i, at give din krop — og dermed dig — følelsen af tryghed tilbage. Stille og roligt hjælper vi den med, at slippe forsvaret ved at møde spændingerne med omsorg og forståelse.

 

Du vil begynde at få øje på hvor dette fysiske forsvar oprindeligt stammer fra, og trygheden kommer fordi du da pludselig mærker, at der ikke er brug for det længere.
 

HVAD ER DEPRESSION?

Når det er virkelig tungt, så er depression denne fuldstændig knusende følelse af magtesløshed, håbløshed og ligegyldighed.

 

Det kan komme til udtryk oven på uoverskuelige og svære livsomstændigheder.

Det kan være du oplever depression, som en reaktion på lang tids sygdom eller stress.

 

Depression er den her følelse af én stor blokering, som effektivt holder al initiativ tilbage, og hvor selv de mest velmenende gode råd fra familie og venner ikke synes at kunne andet, end blot at gøre den dårlige samvittighed endnu værre.

HVORDAN ARBEJDER JEG MED DEPRESSION?

Dybest set er depression fraværet af energi

Derfor er en enorm vigtig del af din vej ud af depressionen netop, at få aktiveret kroppen og kroppens energi.

Du vil formentlig også opleve det drænende, at — igen — skulle ”snakke mere tingene”. Tankerne kører allerede i døgndrift, og ofte føles mere snak ikke som noget, der gør nogen forskel.

Gennem kropsterapi fremstår de fysiske blokkeringer meget tydeligt. Der er ikke noget hokus pokus i det — jeg har simpelthen bare lært, at se de sammentrækninger og anspændtheder i kroppen, som skaber problemer — og det handler helt enkelt om, at åbne op for de steder, hvor er er noget der holder igen.

HEIDI

“Simon og hans arbejde formåede hvad intet andet før havde kunnet…

 

Han skruede min mentale sorg fra en lammende uoverskuelig 9’er ned på en 3’er, hvor jeg kunne være i min krop igen og arbejde med det, der skulle arbejdes med.

 

Han er hovedårsagen til, at jeg er et lykkeligt menneske fyldt med pondus i dag.

ANGST, DEPRESSION OG MEDICIN

  • I dag er bruger man også antidepressiv som den primære medicinske behandling af angst, dvs. de to tilstande, konventionelt set, behandles meget ens.

  • Det er dog enormt vigtigt at huske på, at medicin i.f.m. angst og depression først og fremmest fungerer som “smertestillende”.

  • Medicin kan hjælpe med at dæmpe symptomerne til et niveau, hvor vi rent faktisk kan fungere i hverdagen — hvilket helt bestemt nogle gange kan være nødvendigt — men angst-medicin og antidepressiv løser ikke problemet i sig selv!

  • Jeg meget opmærksom på, at angst og depression er noget rigtig mange er udfordret af idag, og vi derfor nemt bevæger os imod, at det er noget folk skal lære at "håndtere". Men vejen frem ikke symptombehandling. Vejen frem er, at møde de ting som rører sig i lige præcis dig.

  • Vi er bare nød til at arbejde med de dybereliggende mekanismer i krop og følelser, for at du for alvor kan frigøre dig fra de tunge udfordringer, som ligger i kampen med angst og depression.

Du er også meget velkommen til at ringe til mig på 26 66 96 66.

FIND KROPSVIS

Mejlgade 28, over gården, 1.

(ManuVision Huset)

8000 Aarhus C

Email: simon@kropsvis.dk

Tel: 26 66 96 66

Åbningstider:

Mandag: 8.00 - 13.00 

Onsdag: 15.30 - 19.00 ​

Fredag: 10.00 - 15.00

  • White Facebook Icon
  • Hvid Instagram Icon

KONTAKT MIG

© 2019 Kropsvis. All rights reserved.